Zo verbetert u de waterkwaliteit in uw vijver of meer

Vijvers en meren die niet worden onderhouden, kunnen door moddervorming leiden tot wel 2 tot 5 cm capaciteitsverlies per jaar. Bovendien kan een slechte waterkwaliteit leiden tot stank, vissterfte, algen en onkruid in het water.

Welke oplossingen zijn er?

Zuurstof in het water brengen (beluchten) is de natuurlijkste oplossing voor het onderhoud van vijvers en meren. Zo worden algen, onkruid in het water en nare luchtjes effectief bestreden en blijven vijvers en meren gezond en schoon.

De drijvende beluchtingssystemen, onderwater-beluchtingssystemen en professionele drijvende aggregaten van Otterbine genereren de hoogste zuurstofoverdracht (onafhankelijk getest) om een slechte waterkwaliteit op een natuurlijke manier te verbeteren.

Afhankelijk van de diepte en vorm van de vijver of meer biedt Otterbine verschillende opties om het water van uw vijver of meer snel helder te maken en weer in zijn natuurlijke toestand te brengen. Voorbeelden van Otterbine: fonteinpompen, drijvende fonteinen, drijvende aggregaten, sproeibeluchters met imposante watereffecten en meer.

U kunt kiezen uit drie verschillende soorten beluchters:

Wasserqualität  Sauerstoff  im Teich und See Vor und Nach - Otterbine

1. Drijvende sproeibeluchters (drijvende aggregaten)

Als uw vijver of meer ondiep is (tot 40 cm) of u een blikvanger wilt, is een drijvende sproeibeluchter waarschijnlijk de beste oplossing voor uw wensen. Drijvende sproeibeluchters zijn niet hetzelfde als een normale waterfontein. Het belangrijkste verschil is dat waterfonteinen niet genoeg water verpompen om een vijver te beluchten. Een efficiënte oppervlaktesproeibeluchter heeft een minimaal debiet of een minimale pompcapaciteit van 1500 liter per minuut en voegt 0,9 kg zuurstof per uur aan het water toe.

Otterbine Triad Schwimmende Sprühbelüfter

2. Horizontale beluchters en mixers

Horizontale beluchters en mixers zijn het meest geschikt voor vijvers en meren met een diepte van 1 tot 6 meter. Ze zijn een heel efficiënte keuze voor toepassingen waarbij geen sproeipatroon, maar wel een sterke beweging van het water nodig is. Ze kunnen aan de oppervlakte drijven of op de bodem worden geïnstalleerd.

Otterbine subtrition Wasserqualität Belüfter

3. Diffusorbeluchters

Als uw vijver een gemiddelde diepte heeft (meer dan 40 cm) en u geen zichtbaar patroon aan de oppervlakte wilt, is deze diffusorbeluchter een ideale optie.

Door de diffusorstenen die strategisch op de bodem van de vijver zijn geplaatst, worden grote hoeveelheden lucht geperst. Bij het verlaten van de diffusor ontstaan duizenden kleine luchtbellen die het koudere water op de bodem meenemen naar de oppervlakte. De opstijgende luchtbellen zorgen ervoor dat het water aan de oppervlakte licht bubbelt. Deze luchtbellen brengen het oppervlaktewater in beweging en doorbreken de algenlaag.

Dit type systeem kan het best worden gebruikt voor ‘beneden-naar-boven’-beluchten, om het koelere, dichtere water op de bodem naar het oppervlak te brengen.

Otterbine High Volume  - Schwimmende Belüfter
Over Otterbine drijvende aggregaten - waterbeluchters en fonteinen

Otterbine Barebo Inc. is al meer dan 50 jaar toonaangevend en combineert functionaliteit en esthetiek met een breed assortiment drijvende beluchters, sproeibeluchters, drijvende fonteinen, onderwaterbeluchters, fonteinpompen en fonteinen met imposante watereffecten.

Meer over Otterbine Contact
Terug naar Otterbine
Terug naar Otterbine