Filterbuis | PVC KIWA buis

Van den Borne levert filterbuis voor diverse toepassingen waaronder voor putboringen. Een waterput of boorput wordt vaak gebruikt voor het beregenen van tuinen, landbouw maar ook voor voetbalvelden of industrie.

Toepassing pvc filterbuis

Op basis van boorgegevens die opvraagbaar zijn bij instanties wordt o.a. gekeken naar het aantal waterlagen, waterkwaliteit, debieten op een bepaalde diepte (afhankelijk van het aantal grondlagen). Dat wordt gedaan met bijvoorbeeld spoelboren. Nadat de put is geboord worden en pvc stijgbuizen met sleuven (de filterbuis) in de boorput geplaatst. Soms zijn deze voorzien van filterkous. Deze sleuven of groeven zorgen ervoor dat er water door kan. De filterbuis wordt vervolgen omgestort met gekalibreerd zand met een kleistop om uiteindelijk de hogere laag af te sluiten. Daarna wordt de put zandvrij gemaakt.

Filterbuis met verschillende perforaties (ook sleuven of groeven genoemd)

De totale lengte van de buis is 5 meter (bij 40mm en 50mm lengte 4 meter). De filterbuis is leverbaar met diverse perforaties van 0,3 mm t/m 0,8 mm. Andere perforaties zijn mogelijk, informeer naar de mogelijkheden. De filterbuis is voorzien van een aangevormde tromp.

Filterbuis-pvc-filterbuis-perforatie-Van-den-Borne
Filterbuis met verschillende diameters

Van den Borne levert filterbuis met een diameter vanaf 32 mm tot en met 400 mm.  De meest gangbare filterbuizen hebben een diameter van 63 mm tot en met 250 mm. De meest verkochte is de 125 mm diameter filterbuis.

Filterbuis-pvc-filterbuis-Van-den-Borne
Filterbuis per lengte of per krat

Van den Borne levert filterbuizen per lengte of per krat welke variëren van 35 meter tot 936 meter. Uiteraard afhankelijk van de diameter. Informeer naar de mogelijkheden. 

Klant worden bij Van den Borne?

Heeft u een bedrijf en wilt u graag pvc filterbuis verkopen? Ga via de onderstaande button naar het klant worden formulier en wij nemen contact met u op. 

Zakelijke klant worden
Levering via de vakhandel

Neem contact met ons op voor de vakhandel bij u in de buurt via telefoon +31 (0)40 - 201 68 66 of klik op onderstaande button en vul het formulier in.

Ik ben particulier
Terug naar het merkenoverzicht
Terug naar het merkenoverzicht