Rain Bird LNK wifi module problemen

Rain Bird LNK WiFi module voor welke controller?

Rain Bird LNK WiFi module voor de ESP-TM2
Rain Bird LNK WiFi module voor de ESP-ME
Rain Bird LNK WiFi module voor de ESP-ME3
Rain Bird LNK WiFi module voor de ESP-RZXe

Geen connectie met de Rain Bird LNK WiFi module?

De Rain Bird app maakt geen connectie met uw LNK WiFi module. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die ervoor zorgen dat er geen connectie kan worden gemaakt:

Uw wifi netwerk
Zorg ervoor dat uw Rain Bird LNK WiFi module is aangemeld op het 2.4 GHz netwerk van uw router of modem. Zorg er ook voor dat de Rain Bird LNK module niet te ver van de router/modem staat. U kunt eventueel gebruikmaken van extra access points of extra satellieten. Vaak is er geen wifi bereik in een tuinhuis, garage of ander bijgebouw. De sterkte van uw WiFi netwerk kunt u via de app inzien door een groen, oranje of rood WiFi symbool. 

Uw router of ook wel internet modem genoemd
Dit is een apparaat dat vaak in de meterkast te vinden is. Het kan zijn dat u zelf ooit een router heeft gekocht. U ontvangt uw router in de meeste gevallen via uw internet provider om daarmee op het internet te gaan. In sommige gevallen is ook de vaste telefoon gekoppeld aan deze router. 

  • In Nederland bijvoorbeeld door KPN, Ziggo, XS4ALL, T-Mobile, Caiway, Delta, Online, Onsbrabantnet
  • In België bijvoorbeeld: Proximus, Telenet, Scarlet, Orange, VOO, EDPnet

Uw router instellingen wijzigen
In de meeste gevallen maken routers gebruik van het 5 GHz netwerk van uw router. De Rain Bird LNK WiFi module werkt alleen op het 2.4 GHz netwerk. Via de instellingen van uw router of ook wel modem genoemd kunt u een extra wifi netwerk aanmaken of een gastnetwerk. Voor dit extra netwerk kunt u in de meeste gevallen kiezen voor (1) alleen 2.4 GHz (2) alleen 5 GHz of (3) allebei. Kies in dit geval alleen voor het 2.4 GHz netwerk. Kies een wachtwoord. Maak vervolgens connectie met de Rain Bird LNK WiFi module met dit 2.4 GHz. Gebruik bijvoorbeeld als WiFi naam: 24. GHz Rain Bird zodat u het normale netwerk en het speciale netwerk kunt onderscheiden.

Hoe kom ik bij deze router of modem instellingen?
Dit is een ip adres of specifiek adres die u kunt terugvinden bij uw internetprovider. Vraag aan uw internetprovider wat de inloggegevens zijn van uw modem of raadpleeg een ICT helpdesk die u kan helpen. Gebruik uw browser om in te loggen. 

Opmerking: De computer of laptop moet eerst rechtstreeks verbonden zijn met de router of modem.