Hydrofoorgroep

DG-PED-Van-den-Borne

Wat is een hydrofoorgroep?

Een hydrofoorgroep of ook wel een hydrofoorpomp genoemd is een veelzijdige zelfaanzuigende waterpomp. Deze pomp kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Zo kan de hydrofoorgroep worden ingezet om de waterdruk van de waterleiding te verhogen. Wilt u een tuin of gazon besproeien of regenwater hergebruiken? Dan is een Hydrofoorgroep de pomp die u zoekt.

Hoe werkt een hydrofoorgroep?

Een hydrofoorgroep kan water aanzuigen van een externe bron, om vervolgens de waterdruk te verhogen. Maar hoe werkt een hydrofoorgroep precies? Er worden twee slangen aangesloten op de pomp: een aanzuigslang en een persslang. De aanzuigslang wordt in de waterbron gehangen. Dit kan bijvoorbeeld in een rivier, vijver of kanaal. De aanzuigslang zuigt het water aan en verwerkt dit vervolgens in het pomphuis. Vervolgens wordt het water met een hoge druk uit de pers aansluiting gepompt. Het toegediende water kan de pomp vervolgens met een hoge druk via een slang verlaten.

Voordelen hydrofoorgroep

De hydrofoorgroep heeft vele voordelen.

  • Veelzijdige pomp: u kunt de hydrofoorgroep bijvoorbeeld inzetten om de waterdruk te verhogen of als beregeningsysteem
  • De pomp schakelt zich automatisch aan of uit op basis van de waterbehoefte
  • Door deze pomp heeft u altijd water beschikbaar
  • De hydrofoorgroep is een zelfaanzuigende pomp
  • Met een hydrofoorgroep kunt u water uit een externe bron gebruiken, zoals een sloot of kanaal
     

Assortiment hydrofoorgroep

Van den Borne heeft een uitgebreid assortiment hydrofoorgroepen. Wij hebben onder andere een uitgebreid assortiment van DG Flow en Pedrollo pompen in ons assortiment. Bekijk onze catalogus of webshop voor het gehele aanbod.

Klant worden bij Van den Borne?

Heeft u een bedrijf en wilt u graag hydrofoor pompen verkopen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Zakelijke klant worden
Levering via de vakhandel

Neem contact met ons op voor de vakhandel bij u in de buurt via telefoon +31 (0)40 - 201 68 66 of vul onderstaand formulier in.

Ik ben particulier