Centrifugaalpomp

Pedrollo-JSW2-Van-den-Borne

Wat is een centrifugaalpomp?

Een centrifugaalpomp is een type pomp welke werkt volgens het centrifugale principe, zoals de naam al doet vermoeden. Een centrifugaalpomp is een van de meest gebruikte pompen en heeft als functie het verpompen van vloeistoffen. Deze pomp kan voor verschillende doeleinden worden ingezet, zoals voor het zuiveren van drinkwater of het verwerken van afvalwater.

De werking van een centrifugaalpomp

Een centrifugaal pomp bestaat uit twee onderdelen: de pomp en een motor. De pomp wordt aan de ene kant aangedreven en heeft een in- en uitgang. In het midden van de pomp bevindt zich een waaier die altijd ondergedompeld dient te worden door de vloeistof. Bij een centrifugaalpomp wordt er slinger energie opgewekt door het ronddraaien van de waaier in de pomp. Zodra de waaier in beweging gebracht wordt, laat de vloeistof zich meedraaien. Door de draaiende beweging van de waaier wordt de vloeistof naar de zijkanten van het pomphuis gedrukt. Vervolgens verplaatst de vloeistof zich via de schoepen en het pomphuis via de uitgang naar buiten. Via de schoepen en door de waaier heen wordt de vloeistof naar buiten geslingerd. Een centrifugaalpomp is een niet aanzuigende pomp, deze werkt daarom enkel en alleen met vloeistoffen.

Voordelen van een centrifugaalpomp

Een centrifugaalpomp heeft een aantal voordelen.

  • De centrifugaalpomp heeft een constante volumestroom
  • Gunstige aanschafprijs
  • Weinig onderdelen waardoor de onderhoudskosten doorgaans lager liggen
  • Ideaal voor het zuiveren van drinkwater of het verwerken van afvalwater

Ons assortiment centrifugaalpompen

Van den Borne heeft een ruim assortiment centrifugaalpompen. Zo verkopen wij onder andere het merk Pedrollo centrifugaalpompen. In ons assortiment hebben wij onder andere de Pedrollo 2CP, Pedrollo JSW en de Pedrollo JCR. Benieuwd naar ons gehele aanbod Pedrollo pompen?  Bekijk onze catalogus voor het gehele aanbod. Via onze webshop vindt u ons gehele assortiment waterpompen.

Klant worden bij Van den Borne?

Heeft u een bedrijf en wilt u graag centrifugaalpompen verkopen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op. 

Zakelijke klant worden
Levering via de vakhandel

Neem contact met ons op voor de vakhandel bij u in de buurt via telefoon +31 (0)40 - 201 68 66 of vul onderstaand formulier in.

Ik ben particulier